Blogi

Movetecin kevään 2024 messukalenteri

Movetecin porukalla on tiedossa kiireinen messukevät ja toivomme keväälle lukuisia mukavia kohtaamisia messuilla eri puolilla Suomea.

Mitä tuleman pitää

Teknologiateollisuus ry oli mukana Nordic West Officen Globaalit skenaariot -hankkeessa kuluneen vuoden aikana, ja työn pohjalta valmistui skenaarioanalyysi Teknologiateollisuuden ja yritysten käyttöön.

Kuka on kumppanisi?

Tampereella juhlitaan syyskuussa Alihankintamessujen 35-vuotista tarinaa. Se on teollisuuden messutapahtumalle melkoinen ikä. Hallit ovat täynnä, ja koronavuosien jälkeen kävijäennätyksiä todennäköisesti taas hätyytellään.

Hannover ja Hermes

Kantavien hankien, pääsiäisen ja vaalijännityksen jälkeen katse kääntyy eteenpäin, uuteen teknologiaan ja uusiin suunnitelmiin. Syksyn ja talven aikana on jo maisteltu teknologian ja kotimaisten messujen ihanaa tunnelmaa.

Robotilta odotetaan enemmän

Odotus robotti-investointien ja yleensäkin automaatioinvestointien kannattavuudesta on melko myönteinen, jos pitkäaikaisen hintakehityksen kääntyminen ei kovasti iske kysyntään.

Mutta vaikka toisaalta…

Monien povaamaa taantumaa ei tullut teollisuuteen viime vuonna, eikä vaikuta siltä, että sitä tulisi tänäkään vuonna, ainakaan alkuvuodesta. Tuotantomäärät Suomessa, EU-maissa ja muuallakin ovat pysyneet korkealla tasolla ja jopa kasvaneet.

Länsi ennustaa jo uutta kasvua

Maailman talousfoorumin WEF:n vuosittainen konferenssi järjestettiin vastikään Sveitsin Davosissa tilanteessa, jollaista ei vuosi sitten olisi voinut uskoa.
mustavalkoinen rataskuva

Koneteollisuus ei tunne taantumaa – vielä

Suomi on menossa taantumaan, ja ensi vuodelle ennustetaan nollakasvua. Koneiden ja laitteiden valmistus, koneteollisuus, on taloudessa valopilkku, jota taantuma ei vielä ole päässyt puraisemaan.
Movetec Äitien paraati

Äitien paraati

Kansainvälinen metallintyöstökoneiden näyttely EMO käytti aikoinaan iskulauseita, joissa työstökone nimitettiin kaikkien koneiden äidiksi. Niillähän kaikki koneet tehdään.