Blogi

Robotilta odotetaan enemmän

Odotus robotti-investointien ja yleensäkin automaatioinvestointien kannattavuudesta on melko myönteinen, jos pitkäaikaisen hintakehityksen kääntyminen ei kovasti iske kysyntään.

Mutta vaikka toisaalta…

Monien povaamaa taantumaa ei tullut teollisuuteen viime vuonna, eikä vaikuta siltä, että sitä tulisi tänäkään vuonna, ainakaan alkuvuodesta. Tuotantomäärät Suomessa, EU-maissa ja muuallakin ovat pysyneet korkealla tasolla ja jopa kasvaneet.

Länsi ennustaa jo uutta kasvua

Maailman talousfoorumin WEF:n vuosittainen konferenssi järjestettiin vastikään Sveitsin Davosissa tilanteessa, jollaista ei vuosi sitten olisi voinut uskoa.
mustavalkoinen rataskuva

Koneteollisuus ei tunne taantumaa – vielä

Suomi on menossa taantumaan, ja ensi vuodelle ennustetaan nollakasvua. Koneiden ja laitteiden valmistus, koneteollisuus, on taloudessa valopilkku, jota taantuma ei vielä ole päässyt puraisemaan.
Movetec Äitien paraati

Äitien paraati

Kansainvälinen metallintyöstökoneiden näyttely EMO käytti aikoinaan iskulauseita, joissa työstökone nimitettiin kaikkien koneiden äidiksi. Niillähän kaikki koneet tehdään.
Movetec Kriisi tuo aina uusia mahdollisuuksia

Kriisi tuo aina uusia mahdollisuuksia

Elinkeinoelämän keskusliitto laati kolme erilaista skenaariota tulevaisuuden mahdollisista kehityskuluista pian Venäjän alettua hyökkäyssotansa.
Movetec Blogi "Energiansiirron kestävä ketju"

Toimitusketju palaa kotiin

Maailma on muuttunut, mutta elämän jatkuttava. Euroopassa on sota, mutta yritysten on jatkettava toimintaansa ja huolehdittava tuotannon ja kaupan edellytyksistä uusissa, vaikeammissa oloissa.
Movetec blogi "Covid to liikkeenohjaukseen hyvää ja huonoa"

Covid toi liikkeenohjaukseen hyvää ja huonoa

Covid menetti paikkansa maailman ykkösuutisaiheena vähän yli puoli vuotta sitten, kun Venäjä alkoi koota joukkojaan Ukrainan rajoille. Viruksen kulku maailmalla, rokotukset ja rajoitukset eivät saa enää tilaa uutisvirrassa läheskään niin paljoa kuin aikaisemmin.
Movetec Blogi "Nyt on rohkeuden aika"

Nyt on rohkeiden aika

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikeuttaa kaupan ja teollisuuden yritysten toimintaa Suomessakin. Suurella määrällä yrityksiä kannattavuus heikkenee, riskit kasvavat ja investointeja lykätään.