Blogi

Kuka on kumppanisi?

Tampereella juhlitaan syyskuussa Alihankintamessujen 35-vuotista tarinaa. Se on teollisuuden messutapahtumalle melkoinen ikä. Hallit ovat täynnä, ja koronavuosien jälkeen kävijäennätyksiä todennäköisesti taas hätyytellään.

Hannover ja Hermes

Kantavien hankien, pääsiäisen ja vaalijännityksen jälkeen katse kääntyy eteenpäin, uuteen teknologiaan ja uusiin suunnitelmiin. Syksyn ja talven aikana on jo maisteltu teknologian ja kotimaisten messujen ihanaa tunnelmaa.

Robotilta odotetaan enemmän

Odotus robotti-investointien ja yleensäkin automaatioinvestointien kannattavuudesta on melko myönteinen, jos pitkäaikaisen hintakehityksen kääntyminen ei kovasti iske kysyntään.

Mutta vaikka toisaalta…

Monien povaamaa taantumaa ei tullut teollisuuteen viime vuonna, eikä vaikuta siltä, että sitä tulisi tänäkään vuonna, ainakaan alkuvuodesta. Tuotantomäärät Suomessa, EU-maissa ja muuallakin ovat pysyneet korkealla tasolla ja jopa kasvaneet.

Länsi ennustaa jo uutta kasvua

Maailman talousfoorumin WEF:n vuosittainen konferenssi järjestettiin vastikään Sveitsin Davosissa tilanteessa, jollaista ei vuosi sitten olisi voinut uskoa.
mustavalkoinen rataskuva

Koneteollisuus ei tunne taantumaa – vielä

Suomi on menossa taantumaan, ja ensi vuodelle ennustetaan nollakasvua. Koneiden ja laitteiden valmistus, koneteollisuus, on taloudessa valopilkku, jota taantuma ei vielä ole päässyt puraisemaan.
Movetec Äitien paraati

Äitien paraati

Kansainvälinen metallintyöstökoneiden näyttely EMO käytti aikoinaan iskulauseita, joissa työstökone nimitettiin kaikkien koneiden äidiksi. Niillähän kaikki koneet tehdään.
Movetec Kriisi tuo aina uusia mahdollisuuksia

Kriisi tuo aina uusia mahdollisuuksia

Elinkeinoelämän keskusliitto laati kolme erilaista skenaariota tulevaisuuden mahdollisista kehityskuluista pian Venäjän alettua hyökkäyssotansa.
Movetec Blogi "Energiansiirron kestävä ketju"

Toimitusketju palaa kotiin

Maailma on muuttunut, mutta elämän jatkuttava. Euroopassa on sota, mutta yritysten on jatkettava toimintaansa ja huolehdittava tuotannon ja kaupan edellytyksistä uusissa, vaikeammissa oloissa.