Teholähteet

Teholähde tuottaa jännitettä ja virtaa. Se tunnetaan myös monilla synonyymeillä, kuten jännitelähde, muuntaja ja invertteri. Sillä syötetään virtaa esimerkiksi LED-valoille, erilaisille näytöille tai automaatiolaitteille, kuten roboteille.

Movetec maahantuo markkinoiden kattavimman jännitelähdevalikoiman. Toimittamamme teholähteet ovat luotettavia, kestäviä ja soveltuvia moniin erilaisiin teollisuuden sovelluksiin. Oli haussa sitten modulaarinen virtalähde, dc virtalähde, säädettävä teholähde tai led virtalähteet, meiltä löytyy sopiva ratkaisu.

Maahantuomme alan johtavat MEAN WELL- sekä Traco Power-tuotteet. Olemme olleet näiden laadukkaiden valmistajien yhteistyökumppani jo useiden vuosikymmenien ajan, joten meiltä saat apua myös oikean ratkaisun valintaan. Oikein valitulla ja mitoitetulla tuotteella varmistat laitteiston luotettavan ja pitkäaikaisen toiminnan.

Movetec päämies MeanWell-logo

MEAN WELL

MEAN WELL on maailman suurin teholähde valmistaja, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti kattavasta valikoimastaan. Yli 10 000 tuotteen joukosta löytyy laadukas ratkaisu kaiken tyyppisiin sovelluksiin.

Olemme Suomen ainoa virallinen sertifioitu MEAN WELL-kumppani.

Tutustu yritykseen

TRACO POWER

Perustamisestaan lähtien vuodesta 1944 sveitsiläinen Traco Power on ollut johtava DC/DC- ja AC/DC-virtalähteiden valmistaja. Traco Powerin tuotteet tunnetaan erityisesti laadustaan ja luotettavuudestaan.

Olemme virallinen Traco Powerin edustaja Suomessa jo yli 30 vuoden ajan.

Tutustu yritykseen

Mikä on virtalähde?

Virtalähde on elektroninen laite, joka tuottaa ja säätää jännitettä ja virtaa. Se säätelee virtaa seinän töpselin ja toimilaitteen välillä.

Millaisissa sovelluksissa virtalähteitä käytetään?

Kenties yleisin sovellus on tietokoneen latauspiuha. Samantyyppisiä sovelluksia ovat eri laitteiden ja koneiden virtapiuhat. Teholähde on sopiva ratkaisu myös erilaisten näyttöjen virransyöttöön, kuten asemalaitureiden näyttöihin tai kauppakeskusten info-näyttöihin. Niitä käytetään myös LED-valaisimissa.

Mitä tarkoittaa modulaarinen virtalähde?

Modulaarinen virtalähde tarkoittaa sitä, että laitteessa on irrotettavat johdot ja niistä kytketään vain ne, jotka kussakin sovelluksessa ovat tarpeen. Etu tässä on se, ettei turhia johtoja tarvita, asennus on siistimpi ja ilmankierto koteloon ei esty. Ei-modulaarisessa ratkaisussa on kiinteät virtajohdot, joita ei voi irrottaa yksitellen.

Millä eri tehoilla virtalähteitä on saatavilla?

Valikoimamme kattaa lähtöversiot 5 – 48 VDC ja/tai 24 – 960W (1-40 A)

Missä sovelluksissa hakkuriteholähde on oikea ratkaisu?

Yleisimmin tunnettu esimerkki hakkuriteholähteestä on tietokoneen, tai läppärin virtajohto. Hakkuriteholähteen tehtävä on muuttaa vaihtovirta (AC/DC) tasavirraksi (DC/DC) ja laskea pistorasiasta tuleva jännite tietokoneen käyttämälle jännitetasolle. Hakkurin etuna on sen pieni koko, keveys, tehokkuus ja siitä saatavat erinapaiset jännitteet. Hakkurit toimivat myös erilaisilla lähtöjännitteillä ja sopivat siksi myös moniin eri maihin toimitettaviin sovelluksiin.

Miten valita sopiva virtalähde?

Oikean virtalähteen valintaan vaikuttaa merkittävästi muut valitut komponentit ja niiden teho. Teho ilmoitetaan wateissa. Sopivan tehon arvioinnissa hyödynnetään TPD-arvoja, joilla ilmaistaan komponenttien virrankulutusta. Asiantuntijamme auttavat sinua oikean ratkaisun valitsemisessa sovellukseesi. Meillä on vuosien kokemus ja päämiehiemme asiantuntemus käytössämme. Pystymme myös neuvottelemaan yksilöllisistä ratkaisuista, mikäli sopivaa ratkaisua ei vielä kattavasta valikoimastamme löytyisi.

Kaipaatko apua teholähteiden valintaan? Asiantuntijamme auttavat!

Jaakko Miettinen

Markku Seppälä

Ota yhteyttä asiantunti­jaamme