Mikrokytkimet

Mikrokytkimet Pizzato MK /MS /MF – sarjat

Pizzato Elettrican mikrokytkimiä käytetään sovelluksissa, joissa tarvitaan pientä kokoa ja kestävyyttä. Mikrokytkimiä on saatavana myös laajalla -40…+80 °C lämpötila-alueella. Pizzaton ratkaisuista löytyy myös turvakäyttöön sopivia malleja.

Ominaisuudet:

  • Muovinen runko
  • Erittäin luotettavasti toimivat koskettimet
  • Maksimi kotelointiluokka IP65-liittimien suojan kanssa
  • 4 erilaista liityntätapaa
  • 52 erilaista ohjainpäätä
  • Koneturvallisuuteen sopivat mallit
  • Mallit kullatuilla koskettimilla
  • -25 …+85 °C ( -T6 optiolla -40…+85 °C)

Mikrokytkin on pienikokoinen elektroninen kytkin, jota käytetään liikkeen tai voiman havaitsemiseen. Se on suunniteltu reagoimaan mekaaniseen liikkeeseen tietyn voiman vaikutuksesta.

Näitä kytkimiä käytetään yleisesti tilanteissa, joissa tarvitaan tarkkaa ja nopeaa kytkentää. Niiden toiminta perustuu liikkuvaan vipuun tai liipaisimeen, joka painuu pohjaan, kun tietty voima tai liike vaikuttaa siihen. Liikkeen tapahtuessa, mikrokytkin kytketään päälle tai pois päältä.

Niitä käytetään laajasti monenlaisissa sovelluksissa, kuten elektroniikkalaitteissa, kotitalouslaitteissa, autojen ohjausjärjestelmissä, teollisuusautomaatiossa ja monissa muissa sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa ja nopeaa kytkentää mekaanisen liikkeen perusteella. Niiden tarkkuus, luotettavuus ja nopea reagointi tekevät niistä ihanteellisia komponentteja koneiden turvajärjestelmiin.

 

Ovien ja luukkujen valvonta:

Mikrokytkimiä voidaan asentaa koneiden ja laitteiden ovien, luukkujen tai suojakoteloiden yhteyteen. Kun ovi tai luukku avataan, kytkin havaitsee liikkeen ja voi laukaista hätäseis- tai sammutustoiminnon koneelle, varmistaen turvallisen tilanteen.

 

Painikkeiden ja kytkimien valvonta:

Koneiden turvallisuuden varmistamiseksi tärkeiden painikkeiden ja kytkimien yhteyteen voidaan asentaa mikrokytkimiä. Näin varmistetaan, että vaadittu toimenpide suoritetaan vain, kun kyseiset painikkeet ovat oikeassa asennossa tai ne on oikein aktivoitu.

 

Liiketunnistus:

Mikrokytkimiä voidaan käyttää liikkeentunnistimina koneissa. Esimerkiksi, jos koneessa on liikkuva osa, kuten robottikäsi, mikrokytkimet voivat valvoa sen liikettä ja käynnistää turvamekanismit, jos poikkeama normaalista liikeradasta havaitaan.

 

Kulkureittien valvonta:

Koneiden ympäristössä oleviin kulkureitteihin voidaan asentaa mikrokytkimiä varmistamaan, että ihmiset tai muut esteet eivät ole vaarassa joutua koneen liikkuvien osien tielle.

Kaipaatko apua mikrokytkinten valintaan? Asiantuntijamme auttaa!

Joonas Vaartio Tuotepäällikkö, Servot ja Robotiikka

Jukka Tirkkonen

Ota yhteyttä asiantunti­jaamme