Zimmerin FWR-työkalunvaihtajasarja: vaihda työkaluja vaivattomasti ilman ulkoista energiaa

Zimmer Group on julkaissut uuden FWR-työkaluvaihtajasarjan, jossa on entistä yksinkertaisempi lukitusmekanismi. Uuden mekanismin avulla robotti voi vaihtaa työkalua varastointiasemasta, ilman että vaihto-operaatioon tarvitaan erillistä energiansyöttöä, eikä työkalunvaihtajaa tarvitse erikseen aktivoida. Työkalunvaihtaja vapauttaa ja lukitsee työkalun robottiin automaattisesti. Työkalunvaihtajaa on mahdollista käyttää myös manuaalisesti. Valinta automaattisen ja manuaalisen käytön välillä tapahtuu helposti, vain kahta ruuvia säätämällä. Sovelluskohteet vaihtelevat satunnaisesta manuaalisesta työkalunvaihtelusta täysin automatisoituihin robottisoluihin.

Modulaarinen rakenne tarjoaa vapautta. FWR sopii miltei mihin tahansa sovellukseen, sillä tarvittaessa FWR:ään voidaan yhdistää energia elementtejä Zimmerin laajasta tuotevalikoimasta. Sovelluksessa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia energia elementtejä esimerkiksi lähettämään signaaleja rajapinnan kautta. Ilma- ja alipaineensiirto on integroitu työkalunvaihtajaan.

Työkalunvaihtaja voidaan asentaa suoraan robotin laippaan EN ISO 9409-1 standardin mukaisesti. FWR-sarja on saatavilla neljässä koossa, TKØ40:stä TKØ80:een, kattaen käsittelypainot matalasta keskitasoon.

Kaipaatko apua työkalunvaihtajan valintaan? Asiantuntijamme auttavat!

Joakim Boijer