Yaskawan GA500-taajuusmuuttajat teolliseen käyttöön

Yaskawan GA500-teollisuustaajuusmuuttaja on valmistettu markkinoiden kompakteimmaksi ja helppokäyttöisimmäksi taajuusmuuttajaksi. GA500-taajuusmuuttajalla voidaan ohjata mitä tahansa induktio-, kestomagneetti- tai synkronista reluktanssimoottoria.

GA500 tukee kaikkia yleisimpiä teollisuuden kenttäväyliä ja topologioita joten se on helppo liittää osaksi erilaisia ohjausjärjestelmiä.  Kustannustehokas väyläintegraatio mahdollistaa jopa viiden GA500 taajuusmuuttajan käytön yhden kenttäväyläkortin kautta.

GA500 voidaan ohjelmoida jo ennen virtalähteen kytkemistä, laitteen ollessa vielä pakkauksessa. Ohjelmointi käy helposti USB:llä liitetystä PC:stä tai mobiililaitteesta. Lisävarusteena on saavana myös ulkoinen operointipaneeli, jossa on 13 kielen tuki, ohjattu asennustoiminto ja automaattinen varmuuskopiotoiminto sekä tiedonkeruutoiminto muistikortille. Käyttöönoton tekee helpoksi DriveWizard® 10 -parametrointiohjelmisto ja DriveWorksEZ® 10-ohjelmointiohjelmisto.

GA500 on kompakti kooltaan ja vie entistä vähemmän kaappitilaa. Taajuusmuuttajat 4kW:iin saakka voidaan napsauttaa kiinni DIN-kiskoon lisävarusteena saatavilla liittimillä. Laite on saatavilla sekä kiinteällä EMC-suodattimella että ilman.

Sisäänrakennettu 24 VDC ohjausjännitteellä saat yksinkertaistettua johdotusta ja pidettyä ohjausjärjestelmäsi toiminnassa seisokkien ja sähkökatkojen aikana. Pinnoitetut piirilevyt suojaavat elektroniikkaa pölyltä ja kosteudelta. Lämpötila-alue on -10 – 60 °C, ja täydellä teholla laitetta voi käyttää jopa 50 °C:n saakka. GA500 valvoo jatkuvasti pääkomponenttiensa kulumista ja ilmoittaa huoltotarpeesta. Taajuusmuuttajalla voidaan valvoa myös siihen liitetyn moottorin kuntoa.

Kaipaatko apua taajuusmuuttajan valintaan? Asiantuntijamme auttaa!

Joonas Vaartio

Markku Seppälä