NEUGART-uutuuksia Saksan SPS-messuilta

Syksyn messuilla on esitelty monia uutuustuotteita ja päämiehemme Neugart julkaisi SPS-messuilla kaksi mielenkiintoista lisäystä laajaan tuotevalikoimaansa.

 

Neugart PLQE 040 ja PLFE 055

 

PLQE 040

PLQE 040 laajentaa menestyksekästä PLQE-sarjan planeettavaihteistoa, josta on nyt saatavilla yhteensä neljä kehyskokoa välillä 040 ja 120. Uutena tulokkaana se esittäytyy todellisena voimapakkauksena Economy-sarjassa, jossa ulostuloakselin keskitysrenkaan halkaisija on vain 35 mm. Välityssuhteesta riippuen se voi välittää nimellisvääntöjä jopa 20 Nm asti. Vaihteiston kokonaispituus mukaan lukien moottorin asennuslaippa on tuskin yli 90mm.

Kuten kaikkien PLQE-vaihteistojen kohdalla, PLQE 040:n neliömäinen ulostulolaippa mahdollistaa vaivattoman kiinnityksen järjestelmään ilman väliadaptereita. Pienestä koostaan huolimatta uudessa PLQE-vaihteistossa on suorituskykyiset urakuulalaakerit ulostuloakselilla, joten siinä voidaan edelleen absorboida merkittäviä radiaalivoimia jopa 390 newtoniin asti. Sitä tarjotaan 24 eri vaihdeluvulla välillä i=3 ja i=512, ja se on saatavilla sekä sileällä ulostuloakselilla että kiilallisella akselilla.

 

PLFE 055

Uuden PLFE 055:n myötä runkosarja PLFE tarjoaa nyt neljä kokoa, aloittaen koosta 055. Uusi tuote on saatavilla 1- ja 2-vaiheisena, ja välityssuhteet vaihtelevat i=3:sta i=100:een. Keskitysrenkaan halkaisija on tässä 55 mm, ja välityssuhteesta riippuen voidaan välittää nimellisvääntöjä jopa 20 Nm asti.

Ulostuloakselin puoleiset urakuulalaakereiden tukivälit ovat suurelta osin samat kuin suuremmassa PLFE 064 -mallissa, joten PLFE 055 voi tukea lähes samoja radiaalivoimia ja kallistusmomentteja huolimatta kompaktimmista mitoistaan. Sen laippaliitäntä tekee siitä erityisen helpon asentaa.

Kaipaatko apua planeettavaihteen valintaan? Asiantuntijamme auttavat!

Movetec Vesa Seiriö

Vesa Seiriö

Kimmo Martti