MOXA:n Azure-valmiit yhdyskäytävät

Yhä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa yritysten on haettava aina uusia valttikortteja etumatkan saavuttamiseksi. Eikä asiaa varmasti helpota yhä tiukemmat säädökset, aina tietoturvasta ekologisuuteen. Yksi uusista kilpailukentistä on data. Ne, jotka valjastavat tiedonkeruun ja käytön ajoissa näyttävät perävaloja niille, jotka eivät IIoT:n kyytiin hypänneet. Kuitenkin ensimmäinen askel kohti uutta, ja mahdollisesti tuntematonta suuntaa voi olla vaikea ottaa. Miten se data kerätään ja minne? Paljonko työtunteja siihen menee? Näkyykö tulokset kuinka nopeasti?

 

Kun sensorit on asennettu, ja pitäisi saada mittaus aloitettua, on perinteinen reitti ollut palkata ohjelmistokehittäjä rakentamaan räätälöity ohjelmistopaketti datan keruuseen, tallentamiseen ja siirtämiseen lopulliseen tiedonkeruupaikkaan, joka enemmän kuin todennäköisesti on pilvialusta, kuten Microsoft Azure. Räätälöity ratkaisu on hyvin toteutettuna joustava ja juuri yrityksen tarpeisiin sopiva, mutta itse toteutus vie aikaa, eikä tuloksena ole vain datankeruu alusta, vaan kaikki työkalut ongelmien ratkaisemiseksi pitää myös rakentaa.

Moxa:lla on toinen vaihtoehto perinteisen kehitysmallin rinnalle: Moxa Advanced IIoT Gateway. Valmis laite on helppo ottaa käyttöön päivissä, eikä kuukausissa, sekä sisältää ison osan kaikista työkaluista valmiiksi pakattuna sellaiseen muotoon, jossa niitä on helppo käyttää ilman syvempää koulutusta ohjelmistokehitykseen.

Moxan Advanced IIot Gateway on saatavilla kolmessa eri mallissa. Yksinkertaisiin ja pieniin projekteihin, joissa halutaan koodivapaa tapa tehdä kevyttä reunalaskentaa ennen datan siirtoa, on tarjolla AIG-100 sarja. Kun tarvitaan Azure IIoT Edge ja Azure Cloud integraatiota, toimintavarmempaa tiedostonsiirtoa päivityksille ja ATEX Class 1 Division 2 sertifiointeja, on tarjolla AIG-300 sarja. Ja viimeisenä, kun tarvitaan reunalaskennan ja liitettävyyden raskaansarjalaista, AIG-500 sarja tarjoaa parasta reunaintegraatiota mitä Moxalta saa.

 

AIG-100 voidaan liittää saumattomasti UPort sarjamuuntimiin ja ioLogik IO laitteisiin, minkä ansiosta on helppoa yhdistää melkein mikä vain laite pilveen. AIG-300 ja AIG-500 ovat varusteltuja Secure Boot toiminnallisuudella, mikä takaa että hakkerin koodi ei voi pyöriä millään laitteen tasolla, sillä sekä bootloader, käyttöjärjestelmä ja tiedostojärjestelmä ovat kryptattuja, sekä allekirjoitettuja Moxan avaimilla. Moxa ei ole myöskään unohtanut etähallintaa ja provisiointia.

 

AIG sarjasta voisi kirjoittaa huomattavasti enemmän kuin mitä tähän uutiseen mahtuu, tule siis rohkeasti kysymään lisää, niin sähköpostilla kuin vaikka kasvotusten Teknologiamessuilla!

Kaipaatko apua IIoT-yhdyskäytävän valintaan? Asiantuntijamme auttavat!

Antti Laukkanen

Felix Rydman

Markku Seppälä