Sijoitus tietoturvaan maksaa itsensä takaisin – ja 5 esimerkkiä tietoturvaa vahvistavista tuotteistamme

Tietoturvaympäristö muuttuu, uudet säädökset ja kasvaneet riskit, sekä useat korkean profiilin tietomurrot ovat nostaneet yritysten tarvetta kasvattaa tietoturvan tasoa. NIS2-direktiivi vaatii yhä useammalta direktiivissä määriteltyihin keskeisiin ja tärkeisiin toimijoihin kuuluvalta yritykseltä muun muassa lisäystä kryptografiaan ja datan, sekä pääsynhallinnan tason kasvattamista. Lisäksi tulossa on EU:n CRA-säädös, joka vaatii pitkäjänteistä tietoturvakomponenttien turvaamista. Molemmissa tapauksissa epäonnistuminen voi johtaa monen miljoonan tuntuvaan sakkoon. Puhumattakaan jos vielä jos tietomurrossa varastetaan yritykselle tärkeää dataa tai häiritään muuten toimintaa, maine- ja taloudelliset haitat voivat kasvaa hyvinkin isoiksi. On siis sanomattakin selvä, että tietoverkkojen tietoturvaan kannattaa panostaa, vaikkei sääntelyä olisi, puhumattakaan sen kanssa.

 

Kasvaneet paineet tietoturvan nostamiseksi tarjoavat myös tilaisuuden luoda uutta myyntiä. Vaikkei itse olisikaan NIS2-piiriin kuuluva yritys, joku asiakas voi hyvinkin kohta olla. Siksi voi olla hyödyllistä kovettaa omien tuotteiden tietoturvaa. Niin uusien järjestelmien, kuin vanhojen päivittäminen kannattaa aloittaa hyvistä komponenteista. Yksi erinomainen ajatus on etsiä tuotteita, joilla löytyy IEC-62443:n mukaisia sertifiointeja. Kun näkee valmistajan, jolla on IEC-62443-4-1-sertifikaatti, ja tuotteen, jolla on IEC-62443-4-2 yhteensopivuus, tietää että laite täyttää tietyt minimivaatimukset korkeampaan tietoturvaan.

 

Jottei etsiminen olisi liian työlästä, annamme pari nostoa omista valikoimistamme, IEC-62443-4-2 yhteensopivuudella:

  • RKS-G4028 sarjan räkkikytkimet ovat tietoturvallisia teollisuusverkon runkokytkimiä. Layer 2 ja Layer 3 varianteista, sekä PoE versioista pystyy rakentamaan tukirangan monelle verkolle, jolta vaaditaan korkeaa suorituskykyä ja viansietoa.
  • EDS-(G)4000 sarjassa on 68 eri kytkintä. Korkea ja matalajänniteversiot, porttikonfiguraatiot ja kova tietoturvan taso tekevät tästä kytkimestä ideaalin vaihtoehdon jakamaan varmennettua verkkoa koko toimialueelle.
  • EDR-G9010 tarjoaa tietoturvallisen reitittimen, palomuurin, NAT laitteen sekä IPS/IDS toiminnallisuuden mihin tahansa verkkoon, johon se liitetään. OT verkon voi hyvillä mielin liittää muihin IT verkkoihin, kun tietää, että suojaustaso on EDR-G9010:n ansiosta korkeampi.
  • AWK-3252A on langaton tukiasema ja asiakaslaite, joka tarjoaa jopa 9 SSID:tä, WPA3 salausta, NAT-, sekä VLAN toiminnallisuutta, kun kaapelit eivät ole vaihtoehto.
  • NAT-102 on verkkolaite, jolla pystyy kääntämään IP osoitteita, piilottaen verkot toisiltaan. Lisäksi siinä on älykäs palomuuritoiminto, jolla ei-toivottua liikennettä pystyy rajoittamaan entisestään.

 

Olit sitten järjestelmäintegraattori tai loppukäyttäjä, menestys koostuu oikeista komponenttivalinnoista. Laita siis rohkeasti viestiä, niin autamme löytämään parhaan ratkaisun kaikkiin tarpeisiisi.

 

Olemme mukana Vaasa Energy Week-tapahtumassa Energy Storage-päivänä 13.3.2024! Tule tapaamaan teollisuus-IT:n tiimiämme ja tutustumaan Moxan tuotevalikoimaan!

 

Kaipaatko apua kyberturvallisuuden ratkaisuissa? Asiantuntijamme auttavat!

Antti Laukkanen

Felix Rydman

Markku Seppälä