FAULHABER:ilta uusi, pienen pieni liikkeenohjain laitevalmistajille ja medical-sovelluksiin

FAULHABER on lanseerannut erittäin kompaktin, koteloimattoman liikkeenohjaimen. Uusi liikkeenohjain on ihanteellinen laiterakentajille ja lääketieteellisiin sovelluksiin. 36 V:lla ja 3 A:lla (huippuvirta 9 A) se kattaa tehovälin noin 100 W saakka ja soveltuu DC-moottoreille, harjattomille DC-moottoreille sekä lineaarimoottoreille.

 

Miniatyyri- ja mikromoottoreiden on oltava yhteensopivia liikkeenohjaimen kanssa. FAULHABERin tarjoama laaja moottorivalikoima sisältää liikkeenohjaimia, jotka on suunniteltu eri teholuokkiin, koteloituna tai ilman ja moniin erilaisiin sovelluksiin. Koteloimattomien liikkeenohjaimien sarjaan on nyt lisätty uusi MC3603, joka on kompaktin kokonsa ansiosta ihanteellinen laitteiden valmistukseen ja lääketieteellisiin sovelluksiin. Uusi liikkeenohjain kattaa keskitehon noin 100 W. Se sopii ”tavallisille” DC-moottoreille, harjattomille DC-moottoreille ja lineaarimoottoreille. I/O-vaihtoehdot ja anturiliitännät ovat samat kuin tuoteperheen muilla jäsenillä. Kommunikaation hoitavat USB, RS232, CANopen ja EtherCAT. Liikkeenohjaimessa on jo uusi firmware-versio ”M”. Järjestelmän asennuksessa tulisi käyttää FAULHABER Motion Managerin uusinta päivitystä (versio 6.9).

 

EMC-säädösten mukainen suunnittelu kaikille liikkeenohjaimille

Uuden MC 3603:n esittelyn myötä liikkeenohjaimet kattavat nyt koko miniatyyri- ja mikromoottoreiden sovellusalueen alkaen postimerkin kokoisesta MC 3001:stä 30 W:lla ja 1 A:lla (huippuvirta 2 A) aina suurimpaan perheen jäseneen MC 5010:een 10 A:lla (huippuvirta 30 A), joka on suunniteltu asennettavaksi kytkinlaitteistoihin ja jota on kokeiltu ja testattu pääasiassa teollisuudessa. Kaikki liikkeenohjaimet täyttävät nykyiset EMC-säädökset.

Kaipaatko apua liikkeenohjaimen valintaan? Asiantuntijamme auttaa!

Kimmo Martti

Movetec Vesa Seiriö

Vesa Seiriö