Koodinluvussa kaivataan selkeitä ja kompakteja ratkaisuja

Korona on muuttanut tapaamme tehdä töitä: monet aikaisemmin paikan päällä käymistä vaatineet työtehtävät ovat muuttuneet etäyhteyksillä suoritettaviksi. Asiantuntijamme, Tero Tiitolan, mukaan tämä näkyy myös tuotetarpeissa.

Movetecin koodinluentatuotteiden asiantuntija Tero Tiitola sanoo, että korona-aikana kompaktien ja selkeiden ratkaisujen asema on vahvistunut.

– Laiterakentajat arvostavat antureissa lähes plug-and-play -tyyppisiä ratkaisuja, jotka lähtevät varmasti toimimaan ilman ylimääräistä ajankäyttöä, Tero tuumii. 

Tarpeet muuttuvat 

Tyypillisesti laiterakentajalla tai loppukäyttäjällä on ollut toimiva ratkaisu luentaan, mutta olosuhteet ovat prosessin kehittämisen aikana muuttuneet. Tämä synnyttää uusia ongelmia, joiden ratkaisu ei välttämättä löydy suoraan hyllystä. 

– Monesti asiakas on ennen Moveteciin yhteydenottamista kokeillut jo useaa markkinoilla olevaa vaihtoehtoa saamatta kovin luotettavaa luentatulosta, Tero kertoo. 

Monessa tilanteessa Movetecilta löytyvät Keyencen lukijat ovat olleet avuksi. Keyencen kameratekniikkaan perustuvat lukijat soveltuvat hyvin haastaviin tilanteisiin ja säätävät käytännössä itse itsensä. 

– Keyencen valtit ovat nimenomaan helppo käyttöönotto. Korona-aikana emme aina pääse esittelemään laitetta asiakkaille, mutta olemme lainanneet niitä testattavaksi ja auttaneet asennuksessa puhelimitse. Ei sieltä yleensä käyttöönottoon liittyviä kysymyksiä ole tullut, Tero pohtii.

Tyypillinen ongelma: etäisyydet ja sopivat linssit hukassa

Usein uuden lukijan asentaminen tyssää siihen, että lukuetäisyyttä ei voida muuttaa uudelle linssille ja lukijalle sopiviksi – tai vaaditulle lukuetäisyydelle sopivia linssejä ja lukijoita on vaikea löytää. 

– Keyencen SR-1000 -sarjan lukijat tarkentuvat automaattisesti mille hyvänsä lukuetäisyydelle neljästä sentistä metriin. Ne myös käsittelevät kuvaa olosuhteiden mukaan luettavuuden parantamiseksi, selittää Tero.  

Lukijat osaavat säätää valotusta automaattisesti aivan kuin hienossa järjestelmäkamerassa ja suodattaa häiritsevät heijastukset. Järjestelmä korjaa myös geometriset virheet, jotka voivat johtua esimerkiksi viistosta lukusuunnasta tai kaarevasta pinnasta.

 Laiterakentajat arvostavat antureissa lähes plug-and-play -tyyppisiä ratkaisuja, jotka lähtevät varmasti toimimaan ilman ylimääräistä ajankäyttöä. 

Tero Tiitola, Myynti-insinööri 

Päämies: Keyence

Tuote: Keyence SR-1000 -sarja

Ongelmat aikaisemmin: Haasteita luentaan sopivan linssin ja etäisyyden löytämisessä, etäasentaminen ja vaikeat olosuhteet. 

Ratkaisu: Keyencen linssi tarkentuu mille tahansa etäisyydelle 4 cm metriin, joten toimintaympäristön muutokset eivät tee sitä käyttökelvottomaksi. Soveltuu hyvin haastaviin olosuhteisiin muun muassa automaattisten kuvankäsittelyominaisuuksien ansiosta. Vaivaton käyttöönotto myös etänä.

Kaipaatko ratkaisuja konenäköön tai koodinluentaan? Asiantuntijamme auttaa!