Induktiiviset anturit

Induktiiviset anturit

Movetecilta löydät laajan valikoiman eri kokoisia ja mallisia antureita, joita on käytetty vuosikymmeniä tunnistamaan metallia sisältävät kohteet. Induktiivisia antureita käytetään mm. nolla-asemien paikoituksessa, hammasrattaiden laskennassa ja kappaletavaran määrän laskennassa.

Ominaisuudet:

  • Toimintaetäisyys alle millimetristä aina 100 mm asti
  • Vakaat paikoitusominaisuudet suurella lämpötilavälillä
  • Hyvät EMC-ominaisuudet
  • Mallit vakioimaan tunnistusetäisyydet eri metalleille

Induktiivinen anturi on elektroninen laite, joka hyödyntää sähkömagneettista induktiota tunnistaakseen metalliesineiden läsnäolon tai liikkeen. Induktiivisen anturin toiminta perustuu siihen periaatteeseen, että sähkömagneettinen kenttä muuttuu, kun metallinen objekti tulee anturin läheisyyteen. Tämä muutos havaitaan ja tulkitaan anturin toimesta.

Induktiiviset anturit ovat erittäin suosittuja teollisuussovelluksissa, erityisesti koneenvalmistuksessa ja automaatiojärjestelmissä. Ne tarjoavat luotettavan ja tarkan tavan havaita metalliesineiden läsnäoloa, liikettä tai etäisyyksiä. Induktiiviset anturit ovat yleensä herkkiä vain metalliesineille, mikä tekee niistä ihanteellisia sovelluksissa, joissa muiden materiaalien tunnistaminen ei ole tarpeen.

Nämä anturit voivat olla kosketuksettomia ja vaativat vain pienen virran syötön toimiakseen. Ne voivat tunnistaa metalliosien läsnäolon jopa paksujen materiaalien, kuten muovin tai kiinteiden seinien läpi. Tämä tekee niistä erinomaisia monille eri teollisuudenaloille.

Induktiiviset anturit voidaan integroida osaksi monimutkaisempia automaatiojärjestelmiä ja ne voivat toimia häiriöttä vaikeissa ympäristöissä, kuten kosteudessa tai likaisuudessa. Niiden huoltotarve on yleensä vähäinen, mikä tekee niistä taloudellisen ja luotettavan vaihtoehdon moniin sovelluksiin.

Kaipaatko apua induktiivisten antureiden valintaan? Asiantuntijamme auttavat!

Mika Laine

Movetec Pete Helminen

Pete Helminen

Ota yhteyttä asiantunti­jaamme