Imukupit

PIABin imukuppivalikoima on erittäin kattava. Materiaali-, koko- sekä muotovaihtoehtoja on lukematon määrä, mikä mahdollistaa monenlaisten kappaleiden käsittelyn alipainetekniikalla.

Imukupit mahdollistavat monenlaiset nostotekniikat. Imukupeilla voidaan käsitellä mm. puulevyjä, betonikappaleita, avata pusseja, poimia elektroniikkakomponentteja, kiinnittää etikettejä ja pitää kiinni kappaleista. Imukupit valitaan aina sovelluksen mukaan.

PYÖREÄT IMUKUPIT

Pyöreät imukupit

Piabin imukuppivalikoimasta suurin osa on muodoltaan pyöreitä, mikä soveltuu monenlaisiin käyttökohteisiin. Valikoimassa on litteitä tasoimukuppeja ja monipalkeisia imukuppeja, joiden avulla saadaan aikaan korkeudensäätöä epätasaisille ja kaareville pinnoille. Imukupin imuhuulen paksuudella ja materiaalin pehmeydellä voidaan vaikuttaa tartuntaominaisuuksiin.

OVAALIT IMUKUPIT

Ovaalit imukupit

Ovaaleita imukuppeja käytetään useimmiten pitkiä ja kapeita kappaleita käsitellessä, kun halutaan mahdollisimman suuri nostovoima. Ovaali muoto on hyvä myös silloin, kun tartuntapinta on epäsäännöllinen ja tarvitaan tasonsäätöä.

PIGRIP-imukuppitarttujat

piGRIP

piGrip-mallisarjasta käyttäjä voi räätälöidä omaan tarpeeseen sopivan imukupin. piGrip voidaan rakentaa valitsemalla 1-, 3-, 6-palkeellisen tai palkeettoman version. Imuhuulivaihtoehtoja on useita erilaisia; ohut pussien käsittelyyn tarkoitettu BGI-huuli, 2 erilaista FOAM-huulta, useita standardihuulia eri kovuusalueilla alkaen 60° Shore -mallista aina erittäin pehmeään ja hyvin pinnanmuotoihin ja karheuteen muokkautuvaan 30° Shore -malliin.

Soft gripper

piSOFTGRIP on uniikki kevytrakenteinen alipainekäyttöinen sormigripperi herkkien ja hauraiden kappaleiden nostoon ja siirtoon. Yhdestä kappaleesta valmistetun gripperin sormet puristuvat alipaineen vaikutuksesta, millä saadaan tukeva mutta samalla hellä tartunta kappaleeseen.

Materiaali on FDA-hyväksyttyä silikonia. Kiinnike on saatavissa tarvittaessa RST-versiona.

Lue lisää valmistajan sivuilta!

Kaipaatko apua alipaineratkaisuihin? Asiantuntijamme auttavat!

Pekka Jokinen

Joakim Boijer

Ota yhteyttä asiantunti­jaamme