PoE-kytkimet

Power over Ethernet (PoE) -kytkimet ovat verkko- ja tietoliikennekytkimiä, jotka pystyvät toimittamaan sähkövirtaa Ethernet-kaapeleiden kautta liitetyille laitteille. Tämä mahdollistaa esimerkiksi IP-kameroiden, langattomien tukiasemien ja muiden PoE-yhteensopivien laitteiden virransyötön ja tiedonsiirron yhdellä kaapelilla. PoE-kytkimet ovat käteviä etenkin paikoissa, joissa sähköpistokkeiden saatavuus voi olla rajoitettua. Ne tehostavat asennusta ja vähentävät kaapeleiden määrää.

Moxa-väylämuuntimet

PoE-kytkimet

Moxa tarjoaa laajan valikoiman PoE/PoE+-kytkimiä, joissa on jopa 48-porttinen kuituoptinen Gigabit PoE+ -portti ja jopa 60W teholähtö porttia kohden. Teollisuusluokan suunnittelulla PoE-kytkin tarjoaa 3 kV:n ylijännitesuojan LAN-porttia kohden. Smart PoE -hallintaominaisuus yksinkertaistaa PoE-verkon käyttöönottoa ja ylläpitoa.

Ominaisuudet:

  • PoE/PoE+-kytkimiä
  • Fast Ethernet ja Gigabit malleja
  • Modulaariset mallit mahdollistat joustavan verkonsuunnittelun
  • Hallittavia ja ei-hallittavia kytkimiä
  • DIN-kisko malleja
  • Kytkimet 19″ räkkiin
  • Laaja lämpötilaskaala: -40 – +75 °C

Miten PoE ja PoE+ -kytkimet eroavat toisistaan?

PoE ja PoE+ (Power over Ethernet Plus) ovat kaksi standardia, jotka mahdollistavat sähkövirran toimittamisen Ethernet-kaapeleiden kautta liitettyihin laitteisiin. Tärkein ero näiden kahden välillä on niiden kyky toimittaa sähkötehoa.

PoE-standardin mukaan verkkokytkin voi toimittaa enintään 15,4 wattia tehoa kullekin liitetylle laitteelle. Tämä tehomäärä on yleensä riittävä pienitehoisille laitteille, kuten IP-kameroille ja puhelimille.

PoE+-standardi on edistyneempi ja mahdollistaa suuremman sähkötehon toimittamisen laitteille. Se voi toimittaa jopa 30 wattia tehoa kullekin liitetylle laitteelle, mikä on hyödyllistä esimerkiksi videotyöasemille ja tietyille langattomille tukiasemille.

Yhteenvetona PoE+ kykenee toimittamaan suuremman tehomäärän verrattuna perinteiseen PoE:hen. Kyseessä on tärkeä tekijä, kun valitaan kytkintä, ja on varmistettava, että valittu tehomäärä vastaa käyttökohteen tarpeita.

Kaipaatko apua PoE-kytkinten valintaan? Asiantuntijamme auttavat!

Antti Laukkanen

Markku Seppälä

Ota yhteyttä asiantunti­jaamme