Imukupit, PIAB

Imukuppi tarttuu pintaan alipaineen avulla. Imukupit mahdollistavat monet erilaiset nostotekniikat. Imukupeilla voit käsitellä mm. puulevyjä, betonikappaleita, avata pusseja, poimia elektroniikkakomponentteja, kiinnittää etikettejä ja pitää kiinni kappaleista.

Imukupit valitaan aina sovelluksen mukaan.

PIAB – imukuppien valikoima on erittäin laaja. Oikea imukuppi löytyy varmasti sovelluksen mukaan.

piGRIP® –ensimmäinen modulaarinen imukuppisarja

Moduulirakenteinen imukuppi soveltuu rakenteeltaan useimpiin koneisiin ja voidaan optimoida lähes kaikille materiaaleille. piGRIP® tarjoaa viisi erilaista huulimateriaalia, jolloin oikea kovuus ja tiiveys löytyy varmasti. Laaja valikoima kiinnikkeitä sekä kierre- että push-on kiinnityksellä.

piGRIP® soveltuu suuremmille nopeuksille ja kiihtyvyyksille kuin normaali imukuppi.

  • materiaalit FDA-hyväksytty elintarviketeollisuuteen
  • 100 % kierrätettäviä, ympäristöystävällisiä
  • erittäin laajalle lämpötila-alueelle: -40 … +120°

piGRIP® BG-sarja on suunniteltu pussien nostoon ja käsittelyyn. Se soveltuu erittäin hyvin vaikeamuotoisten ja raskaiden pussien käsittelyyn, esim. nesteitä sisältävät pakkaukset. Pussihuulien materiaali on FDA hyväksytty ja suositellaan elintarviketeollisuuteen.

  • standard (S): monipuoliset käyttökohteet. Vihreä huuli kestää kulutusta ja soveltuu sileille pinnoille tiiviillä materiaaleilla. Sininen huuli soveltuu epätasaisille tai karkeille materiaaleille. Soveltuu elintarviketeollisuuteen.
  • joustava (FX): extra tiiviit huulet. Soveltuvat vuotaville (ryppyinen tai teksturoitu) ja huokoisille materiaaleille. Värit sininen ja keltainen, soveltuvat elintarviketeollisuuteen.
  • vaahtohuuli (FLI-S) epätasaisille pinnoille. Jos perinteinen huuli ei tiivistä riittävästi. Voi jopa korvata mekaaniset tarttujat.
  • vaahtohuuli (FLI-F) karkeille pinnoille.
  • kuumien pintojen huuli (HS)

DURAFLEX® – imukuppi parempaan tuottavuuteen ja suorituskykyyn

DURAFLEX® on kestävä ja elastinen materiaali jossa on erinomainen tiivistysominaisuus. Korkea kitkakerroin ja pienempi mikrovuoto parantavat nostokykyä ja kupin erinomainen kulutuskestävyys pidentää vaihtoväliä.

PIAB:n ainutlaatuiset kaksoiskovuusimukupit ovat erinomainen ratkaisu kohteissa joissa esiintyy mikrovuotoa: esimerkiksi imukupin on vaikea muotoutua käsiteltävän kappaleen mukaan. Kaksoiskovuusimukupit tarjoavat sekä kestävyyttä, että joustavuutta epätasaisilla pinnoilla.

Katso myös