Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Opas IIoT-laitteiden valintaan

Teollinen esineiden Internet (IIoT) tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hyötyä nopeammasta ja tietoisemmasta päätöksenteosta, ennakoivasta ylläpidosta ja paljon muusta. Vaikka IIoT:sta puhutaan paljon ja se kuulostaa yksinkertaiselta, monelle on kuitenkin epäselvää, miten teollisuuslaitteet todella liitetään internetiin ja kuinka sen monimuotoisuutta voi todellisuudessa hyödyntää.

Viisi keskeistä tekijää langattoman IIoT-yhdyskäytävän valinnassa    

Avaintekijä 1: Langaton suorituskyky

Solukko- tai Wi-FI IIoT -yhdyskäytävää valitessa on otettava huomioon langaton kaistanleveys ja viestintäetäisyys, jotta reunajärjestelmän voi yhdistää pilveen. Mitä suurempaa data on, sitä suurempi kaistanleveys tarvitaan datan nopeampaa siirtämistä varten. Datan volyymin lisäksi myös sen jatkuvuudella ja saatavuudella on merkitystä järjestelmää valitessa.
 

Avaintekijä 2: Verkkoinfrastruktuuri

Kun olet arvioinut langattoman suorituskyvyn vaatimukset teolliselle sovelluksellesi, on päätettävä verkkoinfrastruktuurin tyypistä: rakentaako oma langaton verkko vai käyttää paikallisen operaattorin olemassa olevaa verkkoa. Tätä miettiessä tulee huomioida tiedonsiirtonopeuden- ja tilavuusvaatimukset, perustamismaksut ja kokonaiskustannukset.  

 

Avaintekijä 3: Hyväksynnät ja yhteensopivuus

Jokaisella alueella on omat radiotaajuussäännöt (RF), jotka määrittelevät mitä langattomia laitteita alueella saa käyttää. Riskien välttämiseksi Moxa suosittelee valitsemaan langattomia laitteita, jotka ovat jo paikallisen radiotaajuussäätimen hyväksymiä.

 

Avaintekijä 4: Edge Computing

Kaikkiin IIoT-sovelluksiin liittyy tiedon kerääminen kenttälaitteista, antureista ja muista teollisuuslaitteista, ennen kuin data siirretään pilveen analysoitavaksi. Vaikka raakadataa on mahdollista lähettää suoraan pilveen, se ei usein ole kannattavaa datan raskauden, viiveiden ja kustannusten vuoksi. “Edge Computing” on olennainen osa tiedonkäsittelyssä ja IIoT-yhdyskäytävälle, joka yhdistää kaikki saman sijainnin kenttälaitteet.

 

Avaintekijä 5: Tiedon ja laitteistojen luotettavuus

Tietoyhteyksien luotettavuuden varmistaminen voi edellyttää useampaa langatonta tekniikkaa, kuten Wi-Fin sekä LTE-virhetoimintojen käyttämistä. Vaikka Wi-Fi -tukiasemat tarjoavat lähes virheettömän ja kustannustehokkaan yhteyden matkapuhelimiin verrattuna, on silti mahdollista, että Wi-Fi AP-käyttöoikeustiedot muutetaan virheellisesti, tai Wi-Fi-verkko katkaistaan vahingossa. LTE-ratkaisut voivat tarjota kohtuuhintaisen varayhteyden, koska matkapuhelinyhteys aktivoituu vain Wi-Fi-yhteyden ollessa alhaalla.

 

Esimerkkejä käyttökohteista:

  • Aurinkovoimalaitosten seuranta- ja ohjausjärjestelmä
  • Sähköajoneuvojen latausasemien ohjaus ja seuranta
  • Teollisuusjätevesiputkiston seuranta
  • Ennakoiva ylläpito keinotekoisen hissin seurantajärjestelmässä
  • PLC-tietojen hankinta konepajoille 

Lue opas kokonaisuudessaan täältä ja löydä sovelluksillesi sopiva verkkoratkaisu >>

 

Yhteyshenkilöt:

Antti Laukkanen, puh. 040 664 6313
Antti Lehtosalo, puh. 050 331 7130

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.