Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
 

UUTTA! Yksinkertaisempi verkkojärjestelmä uusiutuvalle energialle

Mitä jos monimuotoista dataa olisi helpompi kerätä etänä?

IIoT-pohjainen järjestelmä auttaa sähköntuottajia seuraamaan uusiutuvaa (esim. aurinko- ja ilmavoimalat) energiatuotantoa, ja vastaa energian kysyntään tehokkaasti. Monesti sähköntuotanto toteutuu kaukana hallinnosta ja seurantakeskuksista. Perinteisten, keskitettyjen tai pilvipohjaisten ratkaisujen käyttäminen näissä olosuhteissa ei täysin vastaa nykyisten mallien tarpeisiin. Jotta kriittisen tiedon ja palvelujen saatavuus olisivat aina varmistettu, tarvitaan helposti saatavilla oleva reunalaskenta- ja liitettävyysratkaisu.

Aurinkovoimalat

Aurinkovoimalaitos voi koostua sadoista tuhansiin aurinkosähköpaneeleista. Datan turvallinen kerääminen monista eri reunalaitteista, jotka sijaitsevat usein kaukana rankoissa olosuhteissa, voidaan toteuttaa helposti IIoT-reunayhdyskäytävän ja etä I/O-porttien avulla. Aurinkovoimaloiden toimijat pääsevät välittömästi käsiksi suureen määrään dataa inverttereistä ja säämonitorointilaitteista, joissa voidaan käyttää AI-teknologiaa sähköntuotannon luotettavaan ennakointiin.

Pientuottajien aurinkoenergia

Omavaraiset aurinkoenergian käyttäjät voivat hyödyntää verkon tarjoamaa infrastruktuuria ylimääräisen energian vaihdantaan tai myyntiin. Aurinkoenergian tuottaja voi olla osana tätä ketjua tarjoamalla taloyhtiöille ilmaisia aurinkokennoja ja vastineeksi ostaa aurinkoenergiaa kohtuulliseen hintaan. Älykäs IIoT-portti, jossa on helppo ja luotettava langaton yhteys, on välttämätön datan oikeellisuuden takaamiseksi energiankäytössä ja laskutuksessa.

Virtuaaliset voimalaitokset

Virtuaaliset energiavoimalat ovat lunastaneet paikkansa innovatiivisena energianlähteenä. Energiaa on mahdollista kerätä erilaisista energialähteistä ja tehostaa entisestään energianvaihdon ekosysteemiä. Jotta virtuaaliset energiavoimaloiden palvelut saadaan siirtoverkkoon, keräilijät hyödyntävät nyt monipuolista sekoitusta hajautettuja energiaresursseja - varastointia, kysyntään vastaamista, uusiutuvia energialähteitä, mikroverkkoja - erilaisista kaupallisista ja asuinlähteistä. Virtuaalisen energiavoiman edellyttämien laitteiden ja tekniikoiden käyttöönotto on kuitenkin haastava tehtävä.

Opi lisää tästä tietopaketista (PDF).

Luotettavuuden takaaminen IIoT-liitännillä

Moxan IIoT-liitäntäratkaisut sisältävät IIoT-reunayhdyskäytävät I/O- ja Ethernet-kytkimet. Ne takaavat vakaan ja luotettavan yhteyden, jotta kytkettyjen antureiden ja laitteiden verkoista kerätty tieto voidaan välittää säännöllisin väliajoin pilvisovelluksiin analysoitavaksi, myös epäsuotuisissa ulkoympäristöissä.

Nopea ja helppo IT/OT-silta
Keskeinen huolenaihe uusiutuvan energian alalla on olemassa olevan omaisuuden tehokkuus. Moxan ThingsPro Gateway-ohjelmiston UC-sarjan IIoT-reunayhdyskäytävä mahdollistaa tiedonkeruun Modbus-agentin kautta ja Modbus-to-MQTT-muuntamisen IT-ystävällisten tietojen lataamiseen pilvisovelluksiin.

Taattu luotettavuus ankarassa ympäristössä

Moxalla on pitkä kokemus investoinneista korkealaatuisten materiaalien tutkimukseen ja kehittämiseen sekä hienostuneiden valmistustekniikoiden käytöstä lujien verkko- ja tietokonelaitteiden rakentamisessa. Laitteet on suunniteltu parempaan MTBF-suorituskykyyn, alhaiseen virrankulutukseen, ja ne pystyvät toimimaan lämpötila-alueella -40 - 75 °C.

Taattu Tietojen eheys

Moxan IIoT-reunayhdyskäytävien vaihtomekanismi vaihtaa Wi-Fi- ja matkapuhelinyhteyksien välillä, jotta viestintäverkkojen saatavuus olisi mahdollisimman hyvin varmistettu. Tallenna ja eteenpäin -toiminto varmistaa, että kenttädata saavuttaa määränpäänsä tehokkaasti ja virheettömästi. Kiinteiden verkkojen runkoverkoissa voidaan käyttää Turbo Ring -teknologiaa, jotta palautusajat ovat alle 20 ms.

Suositellut tuotteet:

Aloita uusiutuvan energiaverkon tehostaminen Moxan ioThinx IIoT -aloituspaketilla >>

Yhteyshenkilö:

Antti Laukkanen, puh. 040 664 6313

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.