Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
 

Portti kohti tehokkaampia tehdasautomaatiosovelluksia, nopeasti ja helposti

Teollisuuden taustaa

Teollisuus 4.0:n nousu on tuonut tehtaille uusia mahdollisuuksia päivittää vanhoja automaatiojärjestelmiään ja siirtyä älykkäiden tehtaiden maailmaan. Näihin muutoksiin liittyy kuitenkin haasteita, kuten esimerkiksi monien Modbus-laitteiden yhdistäminen verkkoihin perustuviin ohjausjärjestelmiin, kuten SCADA-järjestelmään ja PLC:hen, jotka käyttävät yleisesti PROFINET tai PROFIBUS -protokollia. Protokollien yhteensopimattomuuden ehkäisemiseksi protokollamuuntimet tarjoavat saumattoman muunnoksen, jolloin laitevalmistajat pääsevät hyötymään älykkään tehtaan hyödyistä.

Järjestelmien vaatimukset

• Nopeat ja tehokkaat protokollan muuntavat kenttälaitteet, kuten mittarit, taajuusmuuttajat ja robotit, käyttävät Modbus-protokollia ja tarvitsevat tiedonvälitykseen PROFINET- tai PROFIBUS-pohjaisia ohjausjärjestelmiä.
• Joustava ja kustannustehokas ratkaisu pidentää jo olemassa olevien koneiden ja laitteiden elinikää, insinöörien tuntiessa ne jo hyvin.
• Helppo konfigurointi maksimoi osajärjestelmien integroimisen, kuten robottien synkronoinnin liukuhihnan liikkeeseen, ja parantaa näin tuotantotehokkuutta.
• Molempien laitteiden ja ohjausjärjestelmien proaktiivinen seuranta ehkäisee kalliita tuotantotappioita.

Moxan ratkaisu   

Täydellinen ratkaisu protokollan muuntamiseen

Moxan MGate 5103 ja 5111 -portit mahdollistavat nopean protokollan muuntamisen Modbus-laitteiden ja PROFINET/PROFIBUS-pohjaisten SCADA ja PLC -järjestelmien välillä. MGate 5103 muuntaa lukuisia eri protokollia, kuten Modbus RTU/ASCII/TCP protokollan PROFINETiin. Samalla tavalla MGate 5111 muuntaa saman protokollan PROFIBUS-järjestelmään. Lisäksi MGate 5103 ja 5111 voivat myös helpottaa EtherNet/IP PLC-järjestelmän integroimista PROFINET tai PROFIBUS -järjestelmiin. Moxan all-in-one suunnittelu mahdollistaa sinulle helpon protokollamuunnoksen yhdellä laitteella.

Helppo ja nopea konfigurointi

Käyttäjäystävällinen selainpohjainen käyttöliittymä tekee protokollamuuntimen konfiguroinnin miellyttäväksi ja säästää insinöörien aikaa lisäämällä uusia komponentteja jo olemassa olevaan järjestelmään. Käyttäjät voivat kirjautua selaimen kautta etänä samalla, kun intuitiivinen asennustyökalu ohjaa heitä viiden helpon vaiheen läpi:

1. Järjestelmän asetukset
2. Protokollan valinta
3. Protokolla I:n konfigurointi
4. Protokolla II:n konfigurointi
5. Valmis

Joustavuus ja skaalautuvuus

Moxan MGate 5103 ja 5111 -porteilla saat hajanaisen tehdasarkkitehtuurin tietoverkkoosi enemmän joustavuutta verrattuna keskitetyn arkkitehtuurin. Lisäksi nämä protokollamuuntimet tarjoavat enemmän mahdollisuuksia tietoliikenteen skaalautuvuuden saralla. Hajanaisessa tehdasarkkitehtuurissa esimerkiksi johdotus on vähemmän haastavaa, koska kenttälaitteet on niputettu portteihin, mikä vähentää huomattavasti kaapelikuluja ja käyttöönoton ongelmia. Insinöörit säästävät paljon aikaa myös PLC:n ohjelmoinnissa.

Helppo ongelmakartoitus vähentää ylläpidon tarvetta

Moxan protokollamuuntimet tarjoavat laajan skaalan tehokkaita sisäänrakennettuja työkaluja vianselvitykseen, kuten protokollan diagnostiikan ja liikenteen seurannan, jotka tarjoavat oikotien perimmäisen vian löytämiseen. Lisäksi tilamonitorointi ja vikasuoja -toiminnot vähentävät tuotannon seisokkeja. Tilamonitorointi -toiminto hälyttää SCADA-järjestelmää, kun liitetty laite ei vastaa. Vikasuoja ehkäisee ohjaukset alaspäin, kun yhteys ylempään järjestelmään katkeaa.

Lataa White Paper. (PDF)

 

moxalogo

Yhteyshenkilöt:

Antti Laukkanen, puh. 040 664 6313
Markku Seppälä
, puh. 040 667 1420

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.