Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Paljon vai vähän?

 

pedestrians 400811 640

Teknologiateollisuus sanoo palkkaavansa kymmenessä vuodessa 130 000 työntekijää.

Teknologiateollisuus julistaa rekrytoivansa yli kolmetoista tuhatta uutta osaajaa ensi vuonna ja seuraavana ja seuraavana. Näistä puolet tarvitaan alalta eläköityvien tilalle ja toinen puoli tekemään yritysten kunnianhimoisista kasvutavoitteista totta. 

Onko 130 000 uutta työntekijää kymmenessä vuodessa Suomen kokoisessa maassa paljon vai vähän? 

Teollisuuden esittämät kasvuennusteet ovat taas tänä vuonna nousseet jonkinlaiseksi myrskyksi vesilasissa. On epäilty lukujen uskottavuutta ja merkitystä ja arveltu, että koko ulostulon takana on vain halu vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan ja ulkomaalaisten työntekijöiden työlupa-asioihin.

Aivan varmasti juuri siitä on kysymys. Teollisuuden järjestöt kertovat näkemyksiään ja näkymiään juuri siksi, että poliittiset päättäjät ja ihmiset ylipäätään tietäisivät millaisessa tilanteessa suomalainen vientiteollisuus on. Kysymys on kuitenkin meille kaikille tärkeän leipäpuun toiminnan edellytyksistä

Vientiteollisuuden järjestöt julkistivat viime vuonna selvityksen, jonka mukaan Suomen 2,5 miljoonasta työllisestä 1,1 miljoonaa on jonkin mutkan kautta viennin palveluksessa. Jokainen vientiyrityksen työpaikka synnyttää 1,3 työpaikkaa muille aloille. Poliitikkojen kannattaa kyllä kiinnostua vientialojen asioista.

Muutkin alat kysyvät osaajia

Mutta onko 13300 uutta työntekijää vuodessa paljon vai vähän. 

Nyt Teknologiateollisuuden jäsenyrityksillä on Suomessa 317000 työntekijää. Runsaasta 2,5 miljoonasta työllisestä siis joka kahdeksas on alan töissä.

Nyt työelämään astuvat nuoret kuuluvat ikäluokkiin, joiden koko on ollut 55000-60000 lasta. Enemmän kuin joka viides menisi siis teknologiateollisuusyritykseen työhön. 

Täytyy muistaa, että muillakin elinkeinoelämän aloilla on samansuuntaisia ambitioita, ja myös julkisen sektorin tärkeiden tehtävien hoitaminen vaatii työvoimaa. Vanhustenhoidon ja sairaanhoidon työvoimapula on huutava.

Lisäksi suuri osa ikäluokista suuntaa mielenkiintonsa aivan muihin asioihin kuin perinteisiin ammatteihin. 

Koulutukselle painetta

Suunnitelma palkata paljon väkeä tuntuu tavallaan hyvältä työttömyyden riivaamassa maassa. Samalla se kuitenkin tuntuu puukon kiertämiseltä haavassa. 

Teknologiateollisuus haluaa, että 60 prosentilla palkattavista on korkeakoulututkinto ja 40 prosentilla ammatillinen tutkinto. Näitä kortistoissa ei ole, eikä nykykuntoiset korkea-asteen ja toisen asteen koulutuslaitokset kykene suoltamaan tällaista määrää ammattiosaajia uraputkiensa alkupäähän. Koulutusjärjestelmään asetetaan todella suuria odotuksia. Alan ulostulo rekrytointiodotuksillaan on viesti päättäjille ja samalla viesti nuorille. Hyväpalkkaisia hommia ja uranäkymiä on tarjolla, jos koulutus ja itsensä kehittäminen kiinnostavat. Kouluttamattomille ei näillä aloilla ole kysyntää.

Teknologiateollisuuden ja muidenkin rekrytoivien alojen näkökulmasta asia on yksinkertainen. Jos osaavaa työvoimaa ei ole Suomessa, ei myöskään kasvua voi olla. Rekrytointeja tehdään siinä tapauksessa muualla.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.