Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Fraasista tuli totta

euro 447214 640

Ei taida olla kovin monta asiaa, joille yrityksissä lattiatasolla on naureskeltu niin kuin vuosikertomusten ja yritysesittelyjen tyhjille lauseille arvoista ja missioista, joiden ei oikeasti nähdä koskettavan arkista toimintaa millään tavalla. Toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, asiakkaan etu on ohjenuoramme ja henkilöstö tärkein voimavaramme. Ja katinkontit.

Yrityksessä visiot ja missiot on helpompi hahmottaa ohjenuoriksi kuin arvot. Ne kertovat minkälaisessa organisaatiossa toimitaan ja mitä tavoitellaan. Joistain liikkeistä kaikki yrityksissä toimivat voivat todeta, että tämä oli seinätauluun kirjoitetun vision mukainen askel.

Jotkut johtamisgurut sanovat, että yrityksen todelliset arvot näkyvät vasta sitten kun on todella vaikeaa. Kun kaikki on kaoottista ja tietoa päätösten perustaksi ei ole, silloin johto toimii arvojen mukaan. Tästä tilanteesta käytetään kuvaavaa ilmaisua “kun p…a osuu tuulettimeen.”

Näin vaikeita tilanteita tulee todella harvoin, mutta keväällä tuli ja nyt taas. 

Yksi useimmin arvotauluihin kirjoitetuista lauseista koskee henkilöstön ja osaamisen merkitystä yrityksen toiminnassa. 

Vastuuntuntoisimmat yritykset reagoivat koronauutisiin keväällä jo ennen kuin kokoontumis- ja liikkumisrajoituksia asetettiin sulkemalla toimitilansa ulkopuolisilta ja siirtymällä ripeästi etätyöhön ja etäyhteyksien käyttöön asiakaskontakteissa. 

Joissain eturivin yrityksissä tuotantotilat suljettiin täysin vierailijoilta, ja joissain kaikilta tuotantohenkilöstöön kuulumattomilta ihmisiltä, myös yrityksen omilta henkilöiltä.

Näitä ikäviä päätöksiä tehneiden yritysten materiaaleilla fraasit henkilöstöstä tärkeimpänä voimavarana näkyvät konkreettisina toimina. Yritykset tekevät toimituskykynsä turvaamiseksi kaiken minkä voivat, ja se tarkoittaa myös viruksen sulkemista yrityksen ulkopuolelle. 

Koronakriisissä taloudellisesti toistaiseksi pahiten ovat kärsineet palvelualat. Henkisesti kovimmilla ovat olleet ehkä ne terveydenhuollon ja sosiaalihuollon sektorit, jotka ovat joutuneet koronataistelun etulinjaa.

 Niiden merkitystä talouden pyörien pyörittämisessä ei pidä vähätellä. Siltikin pitää ymmärtää, että vientiin tuotteita valmistavat teollisuudenalat ja kansainvälinen kauppa ovat taloudelle ja hyvinvoinnille vielä kertaluokkaa tärkeämpiä, ja pandemia haittaa myös niitä. Kun ne alkavat yskiä seuraukset ovat todella raskaita ja toipuminen todella hidasta.

Terveydenhuollon ammattilaisten asettaminen rokotusjonojen kärkeen on tärkeä ja järkevä päätös. Sen sijaan työterveyshuollon sivuuttaminen rokotejakelussa on joka suhteessa vastuutonta, varsinkin jos se on tapahtunut täysin aatteellisista syistä, niin kuin näyttää tapahtuneen. 

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.