Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Tuotekehitys on yhteistyötä myös digiaikana

businessman 2606506 640

Tekisi mieli jo julistaa, että kohta vuoden maailmaa valloittanut koronakriisi on voitettu, vaikka ei se ole. Rohkaisevat uutiset rokotteen tulosta eivät tarkoita tautitilanteen helpottamista ja matkustusrajoitteiden purkamista vielä kuukausiin. Joulupukki tulee vielä maski naamallaan.

Valoa kuitenkin näkyy, ja tunnelma kevenee. Tekee kovasti mieli suunnitella koronan jälkeistä elämää.

Viisaat keskustelijat ovat todenneet, että koronakriisi on sukupolvikokemus. Samanlainen kuin jälleenrakennus, kylmä sota ja sen päättyminen, kuumatka, Berliiniin muurin murtuminen tai New Yorkin kaksoistornien tuho. Aika paljon enemmän kuin jääkiekon maailmanmestaruus.

Asiat ovat sen jälkeen jossain mielessä ratkaisevasti eri tavalla. Mutta millä tavalla. Ja miten siinä uudessa tilanteessa pitäisi toimia, että sai osakseen voittoja ja kunniaa.

Teknologiateollisuus teetti Accenturella  analyysin koronakriisin vaikutuksista. Analyysin perusteella on tehty ennusteita siitä, millaisia kasvumahdollisuuksia yrityksillä on pandemian jälkeen. 

Toiveissa menetetyn vuoden - ellei toisenkin - jälkeen tulee nopean kasvun ja vahvan talouden kausi, mutta onhan sekin mahdollista, että ei tule. Ehkä meillä Suomessa globaaliin kasvuun päästään mukaan vasta jälkijoukoissa. Ei olisi ensimmäinen kerta. Seurauksena olisi lisää pysähtyneisyyttä, lisää julkista velkaa, lisää työttömyyttä ja yrityksille yhä vähemmän kasvumahdollisuuksia.

Onneksi se ei kokonaan riipu Suomen tai EU:n ulkopuolisesta kehityksestä vaan meistä itsestämme. Kehityskulkuun vaikuttavat yrityksissä ja paikallisesti tehtävät päätökset sekä maan hallituksen tekemät päätökset yritysten toimintaympäristön kehittämisestä. 

Etujärjestön mukaan kasvun mahdollisuudet löytyvät digivihreältä kiihdytyskaistalta. Digivihreä kiihdytyskaista on kertakaikkiaan mainio keksintö termiksi. Se selvästi tarkoittaa kaikkea hyvää, modernia ja vastuullista tarkoittamatta suoranaisesti yhtään mitään. Siihen syleilyyn on helppo upottaa koko toimialan kaikki vähänkään uudistumiseen viittaavat toiveet. Kuka sitä voisi vastustaa.

Digivihreään kiihdytykseen mahtuvat yhtä keskeisesti toive julkisten hankintojen lisäämisestä kuin paikallinen sopiminenkin.

Pandemia on jo antanut piristysruiskeen digitalisaatiolle ja kestävälle kehitykselle. Digitalisaatio on kuitenkin yrityksille paljon enemmän kuin uudet työtavat. Digitalisaatiossa on kyse tiedosta, tiedon murusista ja kyvystä muodostaa näitä murusista kokonaisuuksia ja ymmärrystä. Kysymys on tietoon perustuvan arvonlisän synnyttämisestä asiakkaille. Tuotekehityksestä.

Suomalaisille yrityksille ominainen ja hyvin sopiva tuotekehityksen malli on tehdä tiivistä ja hyvin syvälle menevää yhteistyötä tutkimuslaitosten ja muiden yritysten kanssa. Olennainen oppi, jota pandemia ja matkustamisen vaikeus on korostanut, on ollut huomata, että kaikki menestymiseen tarvittava tieto ei ole omien seinien sisällä eikä edes maan rajojen sisällä. Toimivat kontaktit johtaviin erikoistuneisiin teknologiayrityksiin ympäri maailman ovat nyt yhtä tärkeitä kuin ennenkin. 

Yksi pandemian erittäin kielteisistä seurauksista suomalaisille yrityksille on mahdollinen protektionismin uusi nousu. Suomella ei ole sellaisessa kehityksessä mitään voitettavaa. Täällä tarvitaan ulkomaisia tuotannontekijöitä ja ulkomaista osaamista sekä avoimia reilun pelin vientimarkkinoita. 

Yksi tärkeimmistä asioista, jolla yritysten kilpailukykyä voi tukea, on huolehtia siitä, että ulkomaisilla asiantuntijoilla on mahdollisimman sujuva väylä Suomeen, oli kysymys sitten työllistymisestä tänne tai työnteosta ulkomaisen kumppaniorganisaation nimiin. Tuomalla osaamistaan tänne asiantuntijat lähes sananmukaisesti tuovat hyvinvointia ja kilpailukykyä. Sitä ei saisi työluvilla, tarveharkinnoilla ja karanteeneilla vaikeuttaa.

Pandemian jyllätessä lähes kaikkialla Suomesta on tullut tässä suhteessa houkutteleva maa ulkomaisille asiantuntijoille - erityisesti perheellisille.

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.