Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Koronan kanssa on opittava elämään

mask

Moni ehti jo huokaista, että kevään koronapandemia voitettiin, mutta ei niin käynytkään. Taistelu oli urheaa, mutta se ei tainnut sittenkään olla riittävän sitkeää. Virusta ei nujerrettu kokonaan, vaan rajoitussääntöjä löysäämällä sille annettiin uusi tilaisuus kasvuun ja leviämiseen, ja virus käytti tilaisuutensa.

Kevään onnistuneiden toimien jälkeen on hyvin tiedossa mitä pitäisi tehdä, mutta halua suostua liikkumisen ja kanssakäymisen rajoituksiin on vielä kevättäkin vähemmän.

Pandemian taloudellinen hinta alkaa näkyä työttömyytenä, velkana ja epävarmuutena. Kevään kaltaiseen lockdowniin ei ehkä ole varaakaan, mutta mitä muuta voitaisiin tehdä taudin etenemisen pysäyttämiseksi?

Ei ole mitään takeita, etteikö tämä virus tai muut, vielä tuntemattomat taudinaiheuttajat olisi vastedes asia, joka vähän väliä on pöydällä. Koronan ensimmäistä aaltoa torjuttiin täysjarrutuksella, mutta jatkuvasti ei voi tehdä niin, jos taloudellista toimintaa ja elämää yleensä halutaan jatkaa edes jokseenkin entisellä tavalla.

On opeteltava elämään näiden viruksien kanssa. On opittava estämään niiden ilmaantuminen, on opittava hidastamaan niiden kulkeutumista ympäri maailman ja on opittava suojautumaan niiltä jokapäiväisessä elämässä. Ja ennen kaikkea on opittava uusia tapoja hoitaa asioita ja yhteyksiä silloinkin kun virus on irti. Siihen tarvitaan digitalisaatiota ja keinoja virusvapaiden kuplien muodostamiseen. Tarvitaan nopeita testejä ja tehokkaita lääkkeitä. Tarvitaan tuotekehitystä.


Maskeille, visiireille ja kaikenlaisille pisarasuojille on nyt tarvetta. Ennen kaikkea tarvetta on oikealle tiedolle tehokkaista, nyt käytettävissä olevista suojautumiskeinoista.

Enää ei ole epätietoisuutta siitä onko maskeilla merkitystä. Maskit suojaavat ennen kaikkea muita kuin käyttäjiään. Suoja on sitä kattavampi, mitä useampi maskia käyttää.

Kaupat ja julkisten tilojen haltijat ovat ymmärrettävästi haluttomia menemään suosituksia pitemmälle maskivaatimuksissa, mutta voihan olla, että jossain vaiheessa tinkimätön vaatimus suojaimien käytöstä on kaupalle suositus ja myyntivaltti. 

Monet lentoyhtiöt edellyttävät matkustajiltaan maskin käyttöä lennoilla. On epäselvää voivatko kaupat ja virastot vaatia samaa omilta asiakkailtaan. Auki on sekin, mitä myymälän henkilökunta voi tehdä maskittomalle asiakkaalle. 

Toivottavaa tietysti olisi, että vaatimuksia ja muita ehdottomuuksia ei tarvitsisi ollenkaan miettiä, vaan ihmiset ymmärtäisivät yhteisen edun suhtautuisivat maskiin kuin mihin hyvänsä vaatekappaleeseen. Se nyt vain kuuluu olla, kun ihmisten ilmoilla liikutaan.

Silloin ei kaupan väenkään tarvitse miettiä miten maskittomaan asiakkaseen suhtaudutaan. Samalla tavalla kuin housuttomaan.

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.