Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Luovuutta ja matematiikkaa

student 315028 640

 

Kesä 2020 jää historiaan erityisenä ja erikoisena aikana. Sen lisäksi, että se oli jatkoa kevään eristäytymiselle ja etätyölle, se saattoi olla se hetki, jolloin monen nuoren elämä kääntyi arvaamattomaan suuntaan. 

Työelämään tutustumisen jaksoilla ja erityisesti kesätöillä on valtava vaikutus siihen, minkälaiselle uralle ammattia ja koulutussuuntaa valitseva nuori päätyy. Tyylikkäästi harjoittelijansa läpi tet-jaksojen luotsaava yritys herättää kiinnostuksen itseään kohtaan ja tekee palveluksen koko alalle luomalla myönteistä mielikuvaa paitsi itsestään ja työelämästä sinänsä, myös alasta, yhteistyökumppaneistaan, asiakkaistaan ja siitä miten hienoja asioita ovat osaaminen ja ammattiylpeys.

Kesä 2020 jäi historiaan jaksona, jolloin monelle teknologia-alojen yritykselle ei ollut mahdollista käyttää tätä tilaisuutta hyväkseen. 

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että nuoret ja lapsetkin suhtautuvat keskimääräistä myönteisemmin yrityksiin ja aloihin, joihin ovat päässeet jossain vaiheessa tutustumaan. Tämä suhtautuminen vaikuttaa merkittävästi opiskelupaikan valintaan ja siis myös siihen millaisesta joukosta kunkin alan yritykset pääsevät rekrytoimaan uusia työntekijöitään.

Tässä tilanteessa koulujen merkitys mielipiteiden ja asenteiden muokkaajana korostuu, ja on elinkeinoelämän oman intressin mukaista, että kouluilla on käytettävissään oikeaa tietoa eri aloista ja ammateista. Teknologia-aloille on tärkeää, että kouluissa tunnetaan sen vahvat vetovoimatekijät, ja että koulut myös aktiivisesti herättävät kiinnostusta matematiikan ja luonnontieteiden opiskeluun.

Olisi mukava ajatella, että kevät ja kesä 2020 olivat ainutlaatuisia, eikä samanlaista eristäytymisen ja etätyön jaksoa enää tule ainakaan kovin pian. Valitettavasti menneisyyttä lukuunottamatta mikään ei tue sitä ajatusta. 

Vaikka tämä pandemia nujerretaankin, on hyvin mahdollista, että sitä seuraavat yhä uudet pandemiat, ja poikkeuksellisesta varovaisuudesta tulee toimintamalli, johon ollaan jatkuvasti valmiita siirtymään. 

Sellaisessakaan maailmassa yritykset eivät voi keskittyä vain tähän päivään ja jättää tulevaisuutta ja jatkuvuutta huomiotta. Osaamisen kehittäminen ja uusien osaajien tuottaminen on äärimmäisen tärkeää paitsi yrityksille itselleen myös koko yhteiskunnalle.

Keinot uusien osaajien houkutteluun ja ihmisten keskinäiseen yhteistoimintaan on vain löydyttävä.


ps.

Teknologiakasvatus ei ole pelkkää opiskelua. Se on ja sen pitää olla myös tekemistä, luovaa ongelmanratkaisua ja innovointia. Teknologiateollisuus on kehittänyt peruskouluille mainion Tämä toimii! -opetusmateriaalipaketin, jonka esittelyissä toistuu sana Teknologiavärkkäily.

Paketti lähetetään tänä syksynä kaikille Suomen ekaluokkien opettajille.

Helsingin yliopiston teknologiakasvatuksen apulaisprofessori Kaiju Kangas sanoo Teknologiateollisuuden verkkosivulla, että värkkäily kehittää luovaa ongelmanratkaisua. Siinä lähdetään lasten omista ideoista liikkeelle ja opitaan omakohtaisen kokeilun kautta, ei mallista. 

Kankaan mukaan teknologia ei liity vain insinööritieteisiin. Jos on kiinnostunut esimerkiksi luonnonsuojelusta, voi päätyä teknologia-alalle luomaan ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Teknologiayrityksetkin tarvitsevat yhä laaja-alaisempaa osaamista.© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.