Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Hyvät pärjää

 

autos 214033 640

Kansainvälinen markkinatutkimusyhtiö Interact Analysis ennustaa, että useimmat maat ylittävät vuoden 2019 tuotantotasot vuoteen 2024 mennessä, jotkut nopeamminkin. 

Interactin neljännesvuosittaisen katsauksen  mukaan globaali teollisuustuotanto laskee 7,6% vuonna 2020. Yhdysvallat, Saksa, Iso-Britannia, Italia, Intia ja Brasilia kärsivät kovimmin ja Etelä-Korea ja Kiina vähiten. Pudotus on suurin liikenteeseen liittyvillä aloilla - ilmailussa, autoteollisuudessa ja kansainvälisessä tavarakaupassa ja pienin elintarviketeollisuudessa ja päivittäistavarakaupassa.

Normaalisti Interactin Manufacturing Industry Output Tracker (MIO) on maksullinen tuote, mutta tällä kertaa, koronatalkoiden hengessä, yhtiö tarjoaa sen maksutta. Katsauksen voi tilata ilmaiseksi TÄÄLTÄ.

MIO ennustaa vakaata, mutta epätasaista elpymistä. Yhtiö ennusti tammikuussa 2020 globaalin teollisuustuotannon asteittaista tuotannon kasvun pientä nopeutumista vaisujen vuosien 2018 ja 2019 jälkeen, mutta Covid-19 on muutti tätä näkymän kokonaan.

Ennusteen mukaan monissa maissa ja monilla aloilla talouden perusta oli terve ja kasvu näytti vakaalta. Koronakriisin jälkeen voisi siis odottaa, että hyvälle uralle palataan.

Pudotuksen suuruus ja toipumisen nopeus riippuvat ymmärrettävästi siitä, kuinka hyvin maat ovat onnistuneet taistelussaan tautia vastaan. Aasian maat, joihin tauti iski ensin, ovat jo hyvässä elpymisen vauhdissa verrattuna USA:han, Brasiliaan ja Venäjään.

Saksa on tavallaan vaikeimmassa tilanteessa. Vaikka se on toiminut kiitettävästi ja onnistunut hyvin, se kuitenkin joutuu ottamaan iskua, koska sen talous nojaa niin voimakkaasti vientiin ja autoteollisuuteen.

Suurista talouksista Saksa on ainoa, jonka  teollisuustuotanto vuonna 2024 on alhaisempi kuin vuonna 2019. Interact arvioi Saksan teollisuustuotannon laskevan 13,4 prosenttia tänä vuonna, mutta kasvavan 5 prosenttia ensi vuonna.

 

Maiden välillä on eroja, mutta erot ovat selvästi suurempia toimialojen välillä ja vielä suurempia yritysten välillä. Hallitukset eri maissa ovatkin ymmärtäneet yritysten hädän ja avanneet avustushanat. Siltikin eron voittajien ja häviäjien välillä tässäkin kriisissä tekee se, miten yritykset käyttävät sen ajan ja ne resurssit joka niillä tässä tilanteessa on.

Kiihtyykö vai hidastuuko tutkimustyö ja uusien tuotteiden kehittäminen. Kiihtyvätkö vai hidastuvatko tuotannon kehittäminen ja investoinnit. 

Valitettavasti lukuisien investointihankkeiden aikataulut on laitettu uusiksi, koska projekteissa tarvittavat ulkomaiset asiantuntijat ja asentajat ovat lähteneet karanteenin kautta kotiin. Neuvokkaimmat näissäkin tapauksissa ovat kehittäneet tapoja edistää hankkeita etäyhteyksien avulla.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.