Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Sankarille kuuluu sankarin vastaanotto

child 164318 1280

 

Amerikkalaisessa arvomaailmassa palomiehiä, sotilaita ja poliiseja on pidetty sankareina, jotka pistävät henkensä ja terveytensä peliin pelastustyössä. Samaan luokkaan tai ainakin lähelle sitä on luettu henkiä onnettomuustilanteissa pelastavat ensihoitajat ja lääkärit. 

Pandemia-aikana näiden kaikkien ohi - eikä vain Amerikassa - on nostettu sairaaloiden ja teho-osastojen henkilökunta, joiden työmäärä varmasti onkin moninkertaistunut ja työolosuhteet vaikeutuneet tarttuvaa tautia vastaan taistellessa.

Olisi hienoa, että henkiä pelastavien sankareiden rinnalle joskus nostettaisiin muulla tavalla tärkeää työtä poikkeuksellisin ponnistuksin tekeviä ammattikuntia. Näin poikkeuksellisina aikoina yrityksistäkin löytyy ammattilaisia, jotka ovat miettineet työnkuvansa ja työtapansa kokonaan uusiksi täyttääkseen ruutunsa organisaatiossa.  

Epäonnistumiselle ja alisuorittamiselle olisi tarjolla runsaasti hyväksyttäviä syitä ja selityksiä, joihin tarttua, mutta eiväthän sankarit niin tee.

Tällaisia sankareita on ihan tavallisissa teollisuusyrityksissä sekä tekniikan ja kaupan yrityksissä. Tällaiset yritykset yleensä eivät yksin ole paljon mitään, mutta yhdessä kumppaniensa, verkostojensa ja asiakkaidensa kanssa ne tekevät aloillaan ihmeitä. Kun tavat, joilla näitä yhteyksiä hoidetaan on ainakin osaksi pistetty poikki, sankarit yrityksissä ovat päässeet osoittamaan venymiskykyään.

“Thinking out of the box” on inflatoitunut fraasi, jolla kuvataan melkein mitä tahansa vähänkin uudenlaiseen ajatteluun viittavaa. Kunhan pandemiasta päästään, ja yritysten toiminta palaa lähemmäs normaalia, voi olla että tämäkin fraasi palautetaan vanhaan merkitykseensä, kun on huomattu, että asioita voi tehdä ja ajatella myös todella uudella tavalla.


Kuukausien työskentely poikkeusoloissa, tapaamatta kollegoita ja yhteistyökumppaneita, tarjoaa työelämän tutkijoille valtavasti materiaalia etätyötä koskevaan tutkimukseen. Jo nyt tutkijat sanovat, että osa eristäytymisen aikana omaksutuista työtavoista jää yritysten ja ihmisten pysyviksi työtavoiksi, tai ainakin pysyviksi vaihtoehtoisiksi työtavoiksi.

Ehkä suurin oppi, mikä tästä tilanteesta saadaan onkin se, että yrityksissä nähdään uudella tavalla se arvo, mikä ihmisten aloitteellisuudessa ja vastuuntuntoisuudessa on. Ja samalla sankarit itse näkevät, asioita voi tehdä monella tavalla, ja että joissain tilanteissa avoimella mielellä, sopeutumiskyvyllä ja venymisella on suurempi arvo kuin mukavuudella ja muutosvastarinnalla. 

Todennäköisesti moni tutun työpöydän ääreen palaava myyntitoimihenkilö, ostaja ja tuotekehittäjä tuntee jonkinlaista ylpeyttä eristäytymisen aikaisesta selviytymisestään ja sen aikana tehdyistä tuloksistakin. Todennäköisesti moni myös pitää elettyä poikkeuksellista jaksoa kasvattavana kokemuksena, jota oikeastaan ei haluaisi antaa pois. Etätöissä on saattanut nähdä itsensä ja tekemisensä uudessa valossa.

Ja lähes varmaa on, että työpaikalle palaavat sankarit ovat mietineet työtään ja elämäänsä tuovat tullessaan ajatuksia siitä miten asioiden työpaikalla pitäisi muuttua, että homma sujuisi paremmin. 

Toivottavasti heihin ja heidän ajatuksiinsa voidaan suhtautua niin kuin palaaviin sankareihin kuuluukin.

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.