Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Yaskawa paikoittui kärkeen

machine 1788323 1280

Automaatioalaan erikoistunut markkinatutkimusyhtiö Interact Analysis julkaisi juuri joulun alla katsauksensa servomoottorien ja -käyttöjen ja liikkeenohjauksen markkinoihin. 

Viime vuosi oli alalla pikku pettymys. Tuotteiden myynnin lasketaan globaalisti pienentyneen 4,3 prosenttia. Silti yhtiö odottaa liikkeenohjauksen tekniikan toimitusten kasvavan ainakin vuoteen 2023 asti keskimäärin 3,3 prosentin vuosivauhdilla. Silloin alan myynnin arvo yhteensä olisi 15 miljardia dollaria.

Kaikkein nopeimmin kasvavia tuoteryhmiä ovat integroidut servokäytöt, joiden keskimääräisen vuosikasvun Interact Analysis ennustaa nousevan 12 prosenttiin. Moniakselisten servokäyttöjen kysynnän uskotaan kasvavat 7,2 prosenttia vuodessa.

 

Kiinassa kasvuvauhti olisi selvästi yli keskimääräisen, ja Kiinan markkinoiden odotetaan olevan vuonna 2023 kaksinkertaiset USA:n markkinoihin verrattuna. Vahvat ja modernit koneenrakennusmaat Japani ja Saksa lisäävät liikkeenohjaustuotteiden kulutusta keskiarvoa selvästi hitaammin. Syy tähän on metallintyöstökoneiden huono kysyntä.

Liikkeenohjauksen suurimpia käyttäjäaloja ovat juuri työstökoneet, puolijohteiden ja elektroniikan tuotantoautomaatio, pakkauskoneet ja teollisuusrobotit. Näkymä ei ole hyvä kolmelle suurimmalle ohjausten valmistajalle, joiden paletissa työstökoneiden osuus on suuri. Neljäntenä suuruusjärjestyksessä on Yaskawa, joka Interact Analysisin tutkimuksen mukaan on markkinajohtaja muissa kuin työstökoneiden CNC-ohjauksissa, ja tämä osuus kokonaismarkkinasta on kasvamaan päin.

 

Selvitys arvioi, että liikkeenohjauksen markkina on varsin kypsä, mutta silti alalle on jatkuvasti tulossa uusia toimijoita ja uusia tuotteita, jotka auttavat koko alaa kasvamaan. Moniakseliservojen ja integroitujen käyttöjen lisäksi tutkimus nostaa esiin käyttöjen ja moottorien kaapelointia helpottavat teknologiat, uusimpien turvallisuusmääräysten mukaiset tuotteet sekä asiakaskohtaisesti räätälöidyt servomoottorituotteet, joiden kysyntä kasvaa jopa kaksinkertaista vauhtia perinteisempiin tuotteisiin verrattuna.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.