Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Korvaamaton kauppamies

business 962388 1280

Kun talous Suomessakin pitkän matalasuhdanteen jälkeen näytti kunnollisia kasvulukuja muutamien teollisuusjärjestöjen ekonomistit kiiruhtivat osoittamaan, että tilanne ei ole aivan sitä miltä näyttää. Pitkälle jatkuvalle kasvulle ei ole edellytyksiä, ellei muutamia tuotannon kasvun pullonkauloja saada avattua. Tällaisia kapeikkoja on esimerkiksi työvoiman tarjonnassa ja teollisuuden tuotantokapasiteetissa.

Ekonomistit leimattiin ilonpilaajiksi, mutta kuinkas on käymässä. Jo tänä keväänä on raportoitu rekrytointivaikeuksista teollisuudessa ja myös teknisen kaupan alalla.

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynti kasvoi lähes seitsemän prosenttia vuoden 2017 ensimmäisestä neljänneksestä. Vuodenvaihteen jälkeen nousu hidastui ja etenkin maaliskuu oli monella toimialalla yllättävän nihkeä.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Teknisen kaupan liiton yhteenvedossa tuotteiden ja palveluiden myynti teollisuudelle nousi jopa 12 prosenttia vuoden takaisesta. Raaka-aineiden myynti kasvoi 6 prosenttia edellisestä vuodesta, mutta kasvu hidastui selvästi edellisiin kvartaaleihin verrattuna.

Vientiluvuissa ei ole todellista kasvua nähty alkuvuoden 2017 jälkeen. Teollisuuden kapasiteetin käyttöaste on liki tapissa, ja kapasiteetin kasvattaminen on hidasta, koska koneiden, erityisesti suurien koneiden toimitusajat ovat pitkiä.

Kuinkas silloin voi kasvaa?

Käytännön pullonkaula teollisuustuotannolle on tullut myös avainkomponenttien kuten suurien laakereiden hankinnan vaikeudesta.

Ongelmia on myös korkeaan laatuun ja nopeisiin, täsmällisiin toimitusaikoihin pystyvien alihankkijoiden löytämisessä.

Tuotantomaailma siirtyi Suomessa nopeasti tilanteesta, jossa hyvä myyjä on kullan arvoinen tilanteeseen, jossa hyvä ostaja on suorastaan korvaamaton.

 

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.