Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Varkaiden suojelija palkitsee sen, joka osaa

hermes 159625 1280Meillä tekniikasta elävillä ja tekniikasta iloitsevilla on työpakon rinnalla usein sisäinen pakko olla selvillä siitä mitä tekniikan valtavassa maailmassa todella tapahtuu.

Arkitodellisuudessa tekniikan parissa työskentelevät ammattilaiset näkevät jatkuvaa kehitystä omilla aloillaan. Pitkään työelämässä olleen pystyvät yleensä oman työuransa varrelta nimeämään muutaman tekniikan edistysaskeleen, jotka ovat muuttaneet alaa. Tietotekniikan ja telekommunikaation lisäksi kovin harva kuitenkaan on kohdannut uusia teknologioita tai tuotteita, jotka olisivat muuttaneet maailmaa, vaikka me kaikki törmäämme viikoittain uutuuksiin, joiden väitetään niin tekevän.

Juuri nyt on tekniikan kehityksessä meneillään vaihe, josta saattaa olla perusteltua sanoa, että nyt maailma muuttuu. Muutoksen tekevät tekoäly ja uudet energiatekniikat. Fysiikka, kemia ja ihminen eivät muutu, mutta uudet mahdollisuudet kerätä, käsitellä ja ymmärtää tiedon murusia voivat muuttaa perusteellisesti sen, miten ihminen tekniikan keskellä toimii ja miten ihminen tekniikkaa kehittää.

Juuri nyt tekniikan seuraaminen on kiinnostavampaa  - ja vaikeampaa - kuin koskaan. Vaikeaksi sen tekee uuden tiedon määrä. Erityisesti uuden väärän tiedon määrä.

Ennen oikean tekoälyn ja oikean asioiden internetin tuloa ihmisen on luotettava biologiseen järkeensä, joka sanoo, että tiedon määrällä voi täydentää viisautta, mutta ei korvata sitä. Se sanoo myös, että väärän tiedon tarjonta on todella huono tekosyy olla hankkimatta jatkuvasti uutta tietoa.

Ennen kirjat olivat merkittävä uuden tiedon lähde. Ei enää.

Nykyisin yritykset ja yritysten nimissä uutta tietoa hankkivat ihmiset käyttävät muita keinoja. He tapaavat ihmisiä ja keskustelevat konferensseissa, tutkimushankkeissa ja messuilla. Vanhanaikaisuudestaan huolimatta ne ovat edelleen upeita foorumeita, joissa tietoa syntyy ja sitä voi löytää.

Pk-yritysten mahdollisuudet osallistua konferensseihin ja tutkimusohjelmiin on ymmärrettävästi rajallinen, mutta ammattimessut ovat kaikkien ulottuvilla.

Kolmen viikon kuluttua avautuvat Hannoverin suuret teollisuusmessut. Olkoonkin mammuttitautinen jättiyritysten omakehun temppeli, siellä on myös kaikki vastaukset kysymyksiin koneenrakennuksen, automaation, teollisen internetin, tekoälyn teollisten sovellusten ja ties minkä nykytilasta  ja tulevaisuudesta. Kaikki markkinahumuun käärittynä.

Viime vuonna Hannoverin teema oli selkeästi teollisen internetin älykkäät komponentit. Pian nähdään mikä se on tänä vuonna.

Messujen yhtenä suunnan näyttäjänä on jo viidentoista kerran avajaisissa jaettava Hermes-palkinto. Viime vuonna sen sai saksalainen älykkään robottitarttujan esitellyt Schunk. Ehdolla oli myös oululainen lisätyn todellisuuden kehittäjä Augumenta.

Messuyhtiön tunnuksena esiintyvä Hermes on kreikkalaisen mytologian hahmo, joka siivet sandaaleissaan juoksee jumalien sanansaattajana. Lisäksi Hermes on muun muassa varkaiden ja kauppiaiden suojelija.

Messuyhtiö on jo julkistanut tämä vuotiset ehdokkaat palkinnon saajaksi. Saksan tekoälyn tutkimuskeskuksen johtajan Wolfgang Wahlsterin johtama raati valitsee uuden voittajan tästä joukosta:

Alpha Laser -  uudenlainen laserhitsausjärjestelmä, jossa suojavisiiriin on rakennettu lisätyn todellisuuden avulla hitsaajaa auttava tietojärjestelmä.

Endress + Hauser - itsensä kalibroiva hygieeninen lämpötilanmittausjärjestelmä elintarvikkeiden kuljetusketjuun.

GBS German Bionic Systems -  CRAY X -puettava robotti, eksoskeleton, joka auttaa käyttäjää kuormien käsittelyssä ja työkalujen käytössä. Robotti tuo lisää voimaa kaikkiin käyttäjän tekemiin  liikkeisiin.

TH Ingolstadt / Continental - kuljettajattoman auton turvallisuuspaketti. Kameroista, tutkista ja lidar-antureista koottu järjestelmä, joka tuottaa tietoa auton ympäristöstä ja aktivoi auton turvajärjestelmiä.

Upskill - lisätyn todellisuuden järjestelmä Skylight tuo operaattoreille tietoa eri järjestelmistä, esimerkiksi käyttöohjeita. Järjestelmä sisältää kehitysympäristön uusien lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämiseksi.
© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.